Bel mij terug!

  Hoe ontwikkelt een wespennest zich?

  Zodra het warmer wordt ontwaakt de koningin uit haar winterslaap, ze zal op zoek gaan naar een geschikte nestelplaats, hier wordt een nieuw nest gebouwd.

  Op iedere locatie kan een wespennest gebouwd worden, de koningin gebruikt hier hoofdzakelijk verdort hout voor, het wordt fijn gekauwd en tot een soort papier-maché verworven hiervan maakt zij haar nest waar zij begint met het maken van de raten waarin de eerste eitjes worden gelegd.

  Na 3 a 4 weken komen hier de eerste werksters uit deze helpen bij het groter maken van het nest en vervolgens gaat het zo door tot het einde van de zomermaanden. Nest kunnen uit grote aantallen bestaan, duizenden stuks zijn geen uitzondering.

  In Nederland komen verschillende soorten wespen voor, kijk in onze index wespen soorten voor meer informatie hierover.

  Waar de zomer aan het eind komt is er een nieuw leven in het nest begonnen, de mannetjes en de nieuwe koninginnen (Een wespennest brengt meerdere koninginnen voort) zijn de laatste ontwikkelingen van een wespennest, na de bevruchting en bij het intreden van de koude periode gaan de nieuwe koninginnen op zoek naar geschikte schuilplaatsen waar de laatstgenoemden zullen overwinteren.

  Alle werksters, mannetjes en de `oude` koningin zullen de vorst niet overleven, een oud wespennest zal niet opnieuw worden gebruikt. In het voorjaar ontwaakt de nieuwe koningin en is de cirkel wederom rond.

  Het maakt voor de wespen geen verschil of er nu een koude winter is of niet, het verschil zit hem hoofdzakelijk in van hoe de winter begint en hoe het voorjaar zich ontwikkeld!

  Ja, ik wil snel van mijn wespennest af!

  • Snel in contact met een bestrijder bij u in de buurt;

  • U wordt altijd geholpen door een gecertificeerde professional;

  • Veel veiliger dan zelf uw wespennest verwijderen;

  • Vrijblijvend en scherp geprijsd voorstel;

  • U bent verzekerd van garantie!

  wespennest definitief verwijderen